Köszönet Lukács Miklósnak

Kedves Miklós!

Tegnap esti beszélgetésünk szerint jelentkezem az öröm, a köszönet hangjaival. Fantasztikus volt a tegnap esti Goethe Intézetbeli koncert, életre szóló élményt jelentett muzsikálásuk. A technikai tudás, amivel zenélnek lenyűgöző és minden elismerést megérdemel (racionális oldal). A zenei világ, amivel színeket, érzelmeket idéznek, villanásokat, hangulatokat, természeti impressziókat szórnak ilyen gazdagságban - pazar, felemelő! Kiragad jelenünkből és előre mutat; számomra, reál-értelmiségnek alkotó értelemben inspiráló! Köszönjük az élményt. Nekem eddig csak kevés élő jazz élményem volt: John MacLaughlin-t, Paco de Lucia-t egyszer-kétszer hallottam, és egyszer hármuk közös koncertjét Al di Meolával hallgattuk meg (Kisstadion, 94 körül). Ezen kívül rádión jutott el hozzám több minden a műfajból. Szóval lelkes kívülállóként próbálgatom megfogalmazni élményeimet a tegnap esti koncertről.

Ígéretem szerint itt adom Nóra lányunk diplomakoncertjének linkjét (http://www.fuzi-haz.hu/hu/zene-nora-diplomakoncert-LFZE08). Cser Ádám cimbalomdarabja, a Mirrors volt, amit említettem. Nóra fb-os oldalát itt (http://www.facebook.com/nora.fuzi) találja. A Lovagos közös múlt gyökerein merengve úgy gondoljuk, személyesen talán inkább Juli nagylányunkra emlékezhet jobban (http://www.facebook.com/fuzi.julia), mert majdnem egykorúak vele. A tegnap este élményeit továbbítjuk említett lányainknak; harmadik lányunk (szintén Lovagos) ott volt a koncerten, az ő baráti körének meghívása nyomán vehettünk részt az esten. Mondanám, vegyék fel egymással a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy csak gazdagodhatnak vele.

Ismételten köszönjük a tegnap esti előadásuk nagyszerűségét, mind a négyüknek! Besodortak a zenének ebbe a gyönyörű ágába. Biztos, hogy fogjuk keresni az újabb megmerítkezés alkalmait!

Jó egészséget, sok sikert a következő viszontlátásig!
Szeretettel és elfogultságot nem teljesen nélkülözve üdvözli,
Füzi Péter

forrás: