Vízkő

Megoldódni látszik vízkő problémánk; megosztom veletek, hátha másnak is előnyt jelent.
Lakóhelyünkön kemény a víz. Nem csak a melegvíz készítő berendezésekben, de szinte minden vízcsapnál találtuk nyomát vízkőnek. Vízlágyítónk nincs és nem volt soha. Kiköltözésünk óta szemünk előtt volt lehetőségként, de a beruházáshoz szükséges pár százezer forint valahogy mindig másra volt szükséges.

Legfrissebb fejleményünk e témában az volt, hogy május közepén elapadt a melegvizünk. A fürdés - zuhanyozás lehetőséggé vált: vagy 20 fokos csapvízben ejtettük meg a szertartást, vagy gázfőzőn melegített vizet eresztettünk a kádba több, mint egy hétig. Nem volt túl kellemes. A probléma abban gyökerezett, hogy a melegvíztároló teljesen bevízkövesedett ...

Némi körbenézés után találtunk interneten egy kütyüt, ami megoldást ígért problémánkra. A Flodravin megakadályozza a vízkő képződést, a lerakódott vízkövet pedig lebontja. Működése elektromágnesességen alapszik, ezért a tiszta vízzel nem érintkezik: bármilyen csőrendszerhez könnyen hozzáilleszthető.

Vettünk egy ilyen kütyüt, felszereltem, és egy hét után sommásan jelentem, működik. Jön a tiszta víz, fürdünk, zuhanyozunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A korábbi vízkő lerakódás nyomai eltűnőfélben vannak. A Flodravin házhozszállítva utánvéttel 23,000 Ft, ennyi a beruházás. Nincs további üzemeltetési költség, csak a felhasznált áram költsége, ami alig több a nullánál.

Számomra majdnem akkora élmény, mint annak idején a Rubik kocka volt. Őszintén szólva nem értem, miért csak két évtized után kerül látókörömbe, de ez legyen a mi bajunk! Fentiek alapján ajánlom szíves figyelmetekbe! Olvassátok el az ismertetőt. Mondanám, továbbítsátok az ismeretségi láncon mindazok felé, akik számára ez megoldás lehet! Örülni fognak neki.

Üdvözlettel: Péter

PS: a puding próbája ... Kicsit profán, de jó mutató. Kukkantsatok bele a WC tartályotokba. Ha van a fenekén több-kevesebb vízkő morzsalék, az jelzés, hogy előnyös a Flodravin rendszerbe állítása! Nálunk tele volt korábban a WC tartály vízkővel. Alább a fotó; a Flodravin működésének első hete után így néz ki a tartály. Meggyőző?
WC tartály korábbi vízkő, most, mint őrölt kávé - egyheti Flodravin üzem utánWC tartály korábbi vízkő, most, mint őrölt kávé - egyheti Flodravin üzem után
PPS: természetesen csak felhasználói referenciahelye vagyunk a Flodravin-nak. Nem ügynöke :) .