Díjnyertes fiatalok muzsikáltak

Csütörtök este 6-kor adott koncertet Pasztircsák Polina muzsikus barátaival. A koncert nem volt teltházas, de akik részt vettek, páratlan zenei élménnyel gazdagodtak. A koncert a Bartók műsorán 2012. március 17-én, 17:05-kor hallható.

Polina szervezésében jött létre ez a szép koncert. A program talán kevéssé ismert darabokból állt össze. Előadásuk során derű és játékosság most alig csillant fel, feszültség és dráma volt inkább érezhető a program nagyobbik részében.

Díjnyertes fiataljainkDíjnyertes fiataljaink A krónikás véleménye szerint a párosok előadása (zongora-szoprán, hegedű-cselló) önmagában is hatalmas élményt adott volna, de a négy művészt együtt látni és hallani Sosztakovics Hét Blok románcában alighanem ismételhetetlen alkalom. Nehéz és drámával teli darab volt ez mind az előadóknak, mind a hallgatóságnak. Poli, Márta, Ditta és Nóra remekeltek, magas színvonalú előadásban mutatták be. E sorok írója egyszerű hallgatóként élte meg a Sosztakovics darab mély értékeit és a nagyrabecsült előadók gondos és gyönyörű interpretációját. Köszönjük, kedves művészeink, köszönjük lányaink!

Hazai realitásainkat tükrözve az érdeklődők egy része távol maradt, így foghíjas sorok árválkodtak a Márványteremben az előadás alatt. Ezzel együtt, -meggyőződésem- külföldről hazatért művészeink páratlanul gyönyörű produkcióval szolgáltak az esten. Érdeklődő tűnődésem, vajon figyelmére méltatja-e értő kritikus a nagyszerű előadást?

NóraNóraPolinaPolinaA Debussy dalok utánA Debussy dalok után
Sosztakovics: Románc hét Blok versreSosztakovics: Románc hét Blok versre

Ábrahám Márta - hegedű, Füzi Nóra - zongora, Pasztircsák Polina - szoprán, Rohmann Ditta - gordonka. (Fotók: Ughy Magdolna)

Az est programja szerepel a Bartók Rádió programjában: 2012. március 17-én 17:05-kor hangzik el. Ajánljuk minden zenekedvelő figyelmébe.