Péter blogja

Vízkő

Megoldódni látszik vízkő problémánk; megosztom veletek, hátha másnak is előnyt jelent.
Lakóhelyünkön kemény a víz. Nem csak a melegvíz készítő berendezésekben, de szinte minden vízcsapnál találtuk nyomát vízkőnek. Vízlágyítónk nincs és nem volt soha. Kiköltözésünk óta szemünk előtt volt lehetőségként, de a beruházáshoz szükséges pár százezer forint valahogy mindig másra volt szükséges.

Tihanyi kirándulás

Kedves Lara! Kedves Valentin!

Mama és Papa (Teloma és Telopa) -ébredezve Balatonfüreden, mint medvék a tél végén- érdeklődnek, mi van veletek? Hogy telnek napjaitok?

Basszus! ...

A "Szél hozott, szél visz el" szól szép tavaszi szombat reggelen. Háttérzene, házimunka közben hallgatom. Fülem egyszer csak kiemeli a bandukoló basszust. Úristen, Szabolcs! De szép muzsikát is csinálsz! Csak a háttérben szól, senki nem is figyel rá igazán. Mégis, ez a dallam a szám alapja, a színpad, amin oly szépen hajlik H. Jutka éneke ...

Mamma Mia! Szeged

Szeged, a DómSzeged, a DómMa már minden csoda három pillanatig tart csak, de azért teszek egy gyönge kísérletet rögzíteni, hogy nagyon jó esténk volt Szegeden. Eső nem esett, a hűvösséget elfújta a Mamma Mia! fergeteges, teltházas produkciója.

46. Kékszalag

Gábor barátom meghívására négy év után ismét versenybe szálltam, elindultam a Kékszalagon. A csapatot családias team alkotta: Zalai Gábor, Dénes és Lilla, valamint Stein Juliane társaságához csatlakozhattam. Szép versenyben abszolút 110. helyen végeztünk. A hajóosztályunk, az Elliot 770 versenyét megnyertük. Kevesebb, mint 14 óra alatt tettük meg a versenytávot.

Mami a klinikán

Mami egészségi állapotában tegnap este romlás következett be, bevérzett. Késedelem nélkül beszállítottuk a Klinikára. Az éjszakai ügyeletes orvos és ápolónő gondozásukba vették. Az orvosok egybehangzó véleménye, hogy gyengesége miatt kerülni szándékoznak bármiféle műtéti beavatkozást. Ma reggeli telefon szerint infúziót és vért kap, majd állapota amint megengedi, hazahozzuk házi gondozását folytatni.

Internetes bébinapló

BÚÉK, hát megjöttünk 2014-be.

Amint érzékelhettétek, készítettem (illetve felfrissítettem) a bébi naplóinkat interneten. Mamival együttélésünk kapcsán ébredt az igény, hogy az egészségi állapotának bizonyos változásait tényszerűen kéne rögzíteni. Szinte megszólalásig ugyanez volt a helyzet Valentin születése után ...

Valentin hathetes

alvó kisoroszlánalvó kisoroszlánKisoroszlánunk betöltötte ma hatodik hetét.

Megérkezésem óta is érzékelhetően növekszik, emberesedik. Vasárnap reggel óta megörvendeztet azzal, hogy nap közben is aludt két, sőt három órát is egyszerre. Frázis, örökigazság, hogy egy szülő annak örül, ha a gyermekét elégedettnek látja; micsoda tartalma van ennek a gondolatnak egy sírós fiúcsecsemő mellett! Minden csecsemő egy egyedi, nagy rejtvény, akivel össze kell csiszolódni. Hiába a korábbi tapasztalatok, újra kell tanulni minden csöppség jelzéseit, működését napi mozgását.

A kép három napja, éjjel készült, amikor hosszú műsor és sok-sok kör sétálás után elcsendesedett, édesdeden aludt kezemben.

Huhhhh! ..., csak ennyit mondhatok.
:)

Köszönet Lukács Miklósnak

Kedves Miklós!

Judith 2012-es koncertje

Judith Durham koncert körútjaJudith Durham koncert körútja A kerek évfordulók és nagy sportrendezvények idején van egy koncert is a világ túlsó sarkában. Kattints a képre!

Az a hír járja, Európában már csak kevés őszülő halánték emlékszik erre a nagy énekhangra! Én bizony lelkesen szurkolok Judith küszöbön álló koncert körútjához! És Te ?! ...

------------
A körút részletehez kattints ide: http://www.arcgis.com/home/webmap/presentation.html?webmap=c358c5cef28a4... A térképen együtt szárnyalhatunk Judithtal ...

Tartalom átvétel