Naplók

Vízkő

Megoldódni látszik vízkő problémánk; megosztom veletek, hátha másnak is előnyt jelent.
Lakóhelyünkön kemény a víz. Nem csak a melegvíz készítő berendezésekben, de szinte minden vízcsapnál találtuk nyomát vízkőnek. Vízlágyítónk nincs és nem volt soha. Kiköltözésünk óta szemünk előtt volt lehetőségként, de a beruházáshoz szükséges pár százezer forint valahogy mindig másra volt szükséges.

Tihanyi kirándulás

Kedves Lara! Kedves Valentin!

Mama és Papa (Teloma és Telopa) -ébredezve Balatonfüreden, mint medvék a tél végén- érdeklődnek, mi van veletek? Hogy telnek napjaitok?

Basszus! ...

A "Szél hozott, szél visz el" szól szép tavaszi szombat reggelen. Háttérzene, házimunka közben hallgatom. Fülem egyszer csak kiemeli a bandukoló basszust. Úristen, Szabolcs! De szép muzsikát is csinálsz! Csak a háttérben szól, senki nem is figyel rá igazán. Mégis, ez a dallam a szám alapja, a színpad, amin oly szépen hajlik H. Jutka éneke ...

Mamma Mia! Szeged

Szeged, a DómSzeged, a DómMa már minden csoda három pillanatig tart csak, de azért teszek egy gyönge kísérletet rögzíteni, hogy nagyon jó esténk volt Szegeden. Eső nem esett, a hűvösséget elfújta a Mamma Mia! fergeteges, teltházas produkciója.

46. Kékszalag

Gábor barátom meghívására négy év után ismét versenybe szálltam, elindultam a Kékszalagon. A csapatot családias team alkotta: Zalai Gábor, Dénes és Lilla, valamint Stein Juliane társaságához csatlakozhattam. Szép versenyben abszolút 110. helyen végeztünk. A hajóosztályunk, az Elliot 770 versenyét megnyertük. Kevesebb, mint 14 óra alatt tettük meg a versenytávot.

Mami a klinikán

Mami egészségi állapotában tegnap este romlás következett be, bevérzett. Késedelem nélkül beszállítottuk a Klinikára. Az éjszakai ügyeletes orvos és ápolónő gondozásukba vették. Az orvosok egybehangzó véleménye, hogy gyengesége miatt kerülni szándékoznak bármiféle műtéti beavatkozást. Ma reggeli telefon szerint infúziót és vért kap, majd állapota amint megengedi, hazahozzuk házi gondozását folytatni.

Koncz Laci elment

Koncz Laci 1954-2014Koncz Laci 1954-2014Most kaptuk a hírt Tündétől, Laci húgától. Hosszú betegség és folyamatos gyengülés után Laci péntek reggel itt hagyott minket. 60 éves volt.

Távozása -mint bármely kortársunké- idő előtti és megrendítő. Számomra sokkoló, mert négy év híján öt évtizede jópajtásom volt és még közös terveink voltak ...

-------------------------------------------------------------------
Április 25-én 11 órakor kísérték családtagjai, rokonai, barátai és ismerősei utolsó útjára Koncz László hamvait a budakalászi Csalogány utcai temetőben. Csendes esőben zajlott a szertartás, a gyászolók népes hada a borús idővel sem törődve adott végtisztességet elhunyt barátunknak.

A középiskolai osztálytársak közül többen jelezték, hogy nem tudnak részt venni a temetésen, de lélekben ők is ott lesznek. Ketten képviseltük az osztályt Dzsida Péterrel.

A sírt elborították az emlékezés virágai. Orökifjú, derű mestere osztálytársunk, őrizzük emléked szeretettel.

Nyugodj békében!

Internetes bébinapló

BÚÉK, hát megjöttünk 2014-be.

Amint érzékelhettétek, készítettem (illetve felfrissítettem) a bébi naplóinkat interneten. Mamival együttélésünk kapcsán ébredt az igény, hogy az egészségi állapotának bizonyos változásait tényszerűen kéne rögzíteni. Szinte megszólalásig ugyanez volt a helyzet Valentin születése után ...

Valentin hathetes

alvó kisoroszlánalvó kisoroszlánKisoroszlánunk betöltötte ma hatodik hetét.

Megérkezésem óta is érzékelhetően növekszik, emberesedik. Vasárnap reggel óta megörvendeztet azzal, hogy nap közben is aludt két, sőt három órát is egyszerre. Frázis, örökigazság, hogy egy szülő annak örül, ha a gyermekét elégedettnek látja; micsoda tartalma van ennek a gondolatnak egy sírós fiúcsecsemő mellett! Minden csecsemő egy egyedi, nagy rejtvény, akivel össze kell csiszolódni. Hiába a korábbi tapasztalatok, újra kell tanulni minden csöppség jelzéseit, működését napi mozgását.

A kép három napja, éjjel készült, amikor hosszú műsor és sok-sok kör sétálás után elcsendesedett, édesdeden aludt kezemben.

Huhhhh! ..., csak ennyit mondhatok.
:)

Valentin 5 hetes

Két napja érkeztem meg Nóriékhoz, akkor kezdődött ismeretségem második unokámmal. Ma 5 hetes Valentin. Egykedvűen megy az idő, szinte már mosódik ki emlékeimből a török út és a sirince-i vacsora. Azért arról, ahogy hazatértünk Sirincéből és az elalvás előtt bevillanó, Alextől kapott sms-ről biztos nem feledkezem meg később sem.

Tartalom átvétel