Amszterdam 2010 Vitorlástalálkozó

Kedves vizes Sporttársaim!

Többünk érdeklődő noszogatására, az agárdi évfordulós rendezvények gondolatkörében közreadjuk ezt a filmet a hajós világ egy tavalyi nagy eseményéről.

A Sail Amsterdam ünnepet Amszterdam városa ötévenként rendezi meg. 1975-ben emlékeztek megalapításának 700 éves évfordulójára egy méltó módon előkészített, nagy vízi ünneppel. A rendezvény annyira elképesztően sikeres volt, hogy öt év múlva megismételték, aztán már fel is került állandó fesztiválként a város órájának számlapjára. Az esemény az európai vitorlázás és tengerhajózás kiemelkedő ünnepe. A tavalyi volt a nyolcadik rendezvény.

Az itt következő film pici ízelítő a fesztivál hangulatából. Természetesen távol tartjuk magunkat és Agárdot az aránytévesztéstől. Kevés közös van Amszterdam és Agárd között - viszont az számunkra lényeges: víz, szél vitorlázás. E film és testvéreinek képein a hajós ember észre kell vegye, hogy a vitorlás hajózás mennyi szemet gyönyörködtető, nagyszerű és egész embert igénylő tudásból, képességből tevődik össze.

Nézzétek, lássátok, élvezzétek a hangulatot - és gyarapodjunk!

Sail Amszterdam 2010 az interneten: http://english.sail2010.nl/

Kiss Gábor, Kőkúti Dénes, Zalai Gábor urak - köszönet!