America Kupája VS1 - egy hét múlva

Hej, vitorlázók! A jövő hét végén kezdődik az Amerika Kupa Világ Sorozat első regattája Portugália déli részén, Cascais-ban (ejtsd Kaskajz!). Kukkantsatok bele ebbe a filmbe!

Ide szeretett volna eljutni barátunk, Litkey Bence; csak egyszerű látogatóként, kicsit körülnézni ...

Egy biztos, van látványosság vitorlás szemnek! Elképesztő technikai arzenál, ami magán hordja: minden eszköz annyit ér, amennyire kihasználják!

Szárazföldi érdeklődők, figyelem! Élő adásra rávetített grafikus magyarázatok segítik majd az érdeklődőt a verseny lényeges összefüggéseinek, pillanatainak megértésében.

***********************
Amerika Kupa Világ Sorozat - Louis Voutton Kupa - Amerika Kupa (2013) ... ezek alkotják a 160 éves múltú Amerika Kupa verseny legújabb szakaszát. Ez a szakasz vadonatúj, mert új tervezésű és építésű, kéttörzsű vitorlásokkal (katamaránokkal) folyik a versenyzés. A versenyhajók 15 méter hosszúak, fővitorlájuk merevprofilú, állítható szárny, sebességük 55 km/órát (27-30 csomó) is elérhet. De nem csak a hajók, hanem a versenyek közvetítése is minden korábbinál látványosabb, jobb lesz. A hajókra szerelt kamerák, az éles képfelvételekre komputerekkel kiszámított és rávetített magyarázó szövegek, távolságok, jelzőszámok teszik tanulhatóvá a versenyt az érdeklődők számára.

A mostani verseny Cascais-ban az Amerika Kupa Világ Sorozat első regattája.

Források: