46. Kékszalag

Gábor barátom meghívására négy év után ismét versenybe szálltam, elindultam a Kékszalagon. A csapatot családias team alkotta: Zalai Gábor, Dénes és Lilla, valamint Stein Juliane társaságához csatlakozhattam. Szép versenyben abszolút 110. helyen végeztünk. A hajóosztályunk, az Elliot 770 versenyét megnyertük. Kevesebb, mint 14 óra alatt tettük meg a versenytávot.

A regatta könnyű szélben indult. A siófoki pályajelnél Dulin Jenő szurkolt nekünk a rendezőségi motorosban. Délutánra a szél felerősödött. Lelle vonaláig tudtunk genakkerezni. A Szigligeti-öbölbe érve már kapaszkodósra fordult a helyzet. 40-50 km/órás nyomásokban rohant a hajó. A Keszthelyi-öbölben lecsendesedett, de visszafelé ugyanúgy, vagy talán még erősebben fújt. A verseny utolsó szakaszán, kb. Zánkától Füredig ugyanilyen erős szél volt nagy befújásokkal. A versenyt 22:45 körül fejeztük be. Füreden akkor már 6-os ÉNy-i szél dudált. Kísérteties volt a szuroksötében rohanni és megnyugtató volt a célbaérés.

---------------------------------------------------------------------------------------
Elismerés és dícséret gyerekeinknek. Dénes apjával egyenértékű hajós, Lilla jétékos könnyedséggel bírkózott a kormánnyal a legnehezebb szakaszokon is; Juli, aki még kevés hajózó órát jegyez, nyugodtan és biztonsággal mozgott a nem éppen mocónak való körülmények között.

Források: