Stein Juli és Zalai Dénes esküvője

Nagyon szép és teljesen egyedi esküvő keretében kötött házasságot tegnap Stein Juliane és Zalai Dénes a Budavári Evangélikus Gyülekezet templomában. A templomot zsúfolásig megtöltötték a rokonok és barátok, a meghirdetett kezdési időpontban szabad helyet már csak elvétve lehetett találni. Minthogy a menyasszony német, a vőlegény magyar, kétnyelvű, kétfelekezetű, evangélikus-katolikus szertartásban volt részünk. Az eljárásrendhez szükséges tudnivalókat a vőfély, Zalai Péter ismertette kezdés előtt röviden a násznéppel.

A felcsendülő orgonaszóra Dénest édesanyja kísérte be, mögöttük Juli édesanyja, Steinné asszony és Dénes édesapja, majd a menyasszony nővére és a vőlegény fivére jöttek karonfogva. Kis szünet után vonult be édesapja oldalán Juli, gyönyörűen hímzett, mégis egyszerű menyasszonyi ruhában.

A szertartás részét képező énekek versszakonként két nyelven váltakozva hangzottak el. A látogatóknak az éneklésbe való bekapcsolódását előre kiosztott kétlapos kotta segítette. A szertartás csúcspontja, a házasság megkötése is két nyelven történt. A pár mindkét tagja saját anyanyelvén mondott igent és tett fogadalmat egymásnak. A szertartás befejeztével a násznép összegyűlt a templom előtti téren és közös emlékkép készült az eseményről. Az ifjú pár meggratulálásának a Zenetudományi Intézet udvarán rendezett fogadás adott keretet.

Kedves Juli - Dénes! Fogadjátok családunk gratulációját!
Jókívánságainkat fejezzük ki szüleitek, testvéreitek számára is!
Sok boldogságot!