AC VS1: végeredmény Cascais-ban

Szerdán folytatódott az AC Világsorozat első szakasza Cascais-ban. Flottaversenyen válogatóztak, majd páros futamok követték egymást. Az AC45 debütáló versenyében James Spithill (ORACLE) lett a bajnok, akit Dean Barker (Emirates Team New Zealand) követ. A harmadik Terry Hutchinson (Artemis Racing). Russell Coutts (ORACLE) többek meglepetésére csak ötödikként végzett.

Talán megjegyzésre érdemes a több versenyző szájából visszatérően elhangzó gondolat. " ... az elmúlt versenynapon sokat tanultunk, fejlődtünk ..." mondják még túl a verseny felén is.

3. nap itt
4. nap itt
5. nap itt
szombat, döntő itt

(Eredmények itt)

------------------
A tájékoztatás nagyon jó. A felvett videók és a digitális animációban (Virtual Eye, grafikus animáció) lejátszható összes futam nagy tanulságokat nyújthat minden érdeklődőnek. A csak tájékozódni akarók gyors pörgetéssel szerezhetnek benyomásokat a versenyről. A mélyebb részletek iránt érdeklődők a kijelzés testreszabásával és a verseny közbeni nézőpontok változtatásával soha nem látott mélységben nyerhetnek benyomást, hogy egy ilyen, technikailag és versenyzői felkészültség, sőt, még a szélviszonyok szempontjából is kiegyenlített versenyen, kicsi pályán mekkora változások vannak egy futam alatt.