Fejlemény a Zeppelin ügyben

Jogerõs ítéletében semmisnek mondta ki a Fõvárosi Bíróság az ötödik kerületi Bécsi utca páros oldalának épületsora helyére tervezett ingatlanfejlesztõ projekt elsõ- és másodfokú elvi építési engedélyét. (Budapest Világörökségéért Alapítvány)

Örömmel nyugtázzuk, hogy érdemes civil értékek és a jogszerűség védelmében szót emelni. A sokunkban megrökönyödést keltett "Zeppelin terv", amely budapest központjában, a Vörösmarty tér környékét kívánta átfogalmazni, most legalábbis sárga lapot kapott: nem hetedrangú részletekben van javítandó hiba, hanem a nekiindulásban, a kezdőpontban. Mindazon szervezetek, intézmények és alkotókörök, akik bábáskodtak az elvi építési engedély megalkotásán, most eltűnődhetnek azon, hogy műhelygyakorlatot végeztek.

Mi meg, akik kevés vonzó elemet találtunk az újabb szállodában (külcsin és belbecs tekintetében egyaránt) fellélegezhetünk talán egy időre. Miközben nem felejtjük, hogy a befektetés lakónikusan ott ketyeg a felálványozott Bécsi utca épületében és megtérülésért áhítozik.

Mi lesz veled Fischer-ház? Mi lesz veled Belváros?!