Basszus! ...

A "Szél hozott, szél visz el" szól szép tavaszi szombat reggelen. Háttérzene, házimunka közben hallgatom. Fülem egyszer csak kiemeli a bandukoló basszust. Úristen, Szabolcs! De szép muzsikát is csinálsz! Csak a háttérben szól, senki nem is figyel rá igazán. Mégis, ez a dallam a szám alapja, a színpad, amin oly szépen hajlik H. Jutka éneke ...

Anyák napja - 2015

Anyák napja - 2015

Csökkenő létszámunk

"Jó napot, Fischer úr! Én lennék Fischer úr? ..."
W. Borchert: Végig a hosszú úton, végestelen végig. (1970)

Éder Károly életének 62. évében, március 26-án Berlinben, betegségben elhunyt.
Felesége, Varga Éva Zsuzsanna rövid üzenete.

Külön értesítés helyett.
Füzi Péter

PC gyorsítás

Bizonyára a kisszámú nemtörődömök sorát gyarapítom, hogy Windows-os számítógépem lomhán kegyegett, pedig ez egy másfél éves, modern i5-ös masina, ami 8.1 alatt fut. A helyzet kb. mostanra vágta ki a biztosítékot: tarthatatlannak találtam, valamit tennem kellett és tettem is. Itt az eredmény, aki hasonló cipőben jár, talán számára is megoldást hozhat.

Békés karácsonyt!

Békés karácsonyt!

Nyelvtanulási lehetőségek

Tekintettel berlini unokánkra és a család ottani szárnyára, természetesen ébredő igényünk, hogy németben is szeretnénk kicsit jobban otthon lenni. Életünk új szakaszában megnyílik a lehetőség, hogy leporoljuk a régen összeszedett kezdő tudást és a német beszédet beemeljük a mindennapok gyakorlatába és készségeink közé.

Balaton - hajóterv - díj

Reggeli autózás közben ért el a minap egy hír. Egy fiatal magyar tervező díjat nyert egy balatoni utasszállító hajó tervével valami jeles nemzetközi fórumon. A hír első mondatától kezdve egyre jobban füleltünk a számunkra különösen érdekfeszítő történetre. Íme a részletek ...

Stein Juli és Zalai Dénes esküvője

Nagyon szép és teljesen egyedi esküvő keretében kötött házasságot tegnap Stein Juliane és Zalai Dénes a Budavári Evangélikus Gyülekezet templomában. A templomot zsúfolásig megtöltötték a rokonok és barátok, a meghirdetett kezdési időpontban szabad helyet már csak elvétve lehetett találni. Minthogy a menyasszony német, a vőlegény magyar, kétnyelvű, kétfelekezetű, evangélikus-katolikus szertartásban volt részünk. Az eljárásrendhez szükséges tudnivalókat a vőfély, Zalai Péter ismertette kezdés előtt röviden a násznéppel.

Mamma Mia! Szeged

Szeged, a DómSzeged, a DómMa már minden csoda három pillanatig tart csak, de azért teszek egy gyönge kísérletet rögzíteni, hogy nagyon jó esténk volt Szegeden. Eső nem esett, a hűvösséget elfújta a Mamma Mia! fergeteges, teltházas produkciója.

46. Kékszalag

Gábor barátom meghívására négy év után ismét versenybe szálltam, elindultam a Kékszalagon. A csapatot családias team alkotta: Zalai Gábor, Dénes és Lilla, valamint Stein Juliane társaságához csatlakozhattam. Szép versenyben abszolút 110. helyen végeztünk. A hajóosztályunk, az Elliot 770 versenyét megnyertük. Kevesebb, mint 14 óra alatt tettük meg a versenytávot.

Tartalom átvétel