Befutó a virtuális játékban

Ma este végetér a játékhajóm versenyzése a Virtual Regatta-ban. Itt az utolsó kép a befutó előtti állapotról. Legjobb korábbi helyezésemet (24100 körül) nem tudtam visszaszerezni, de az utolsó 800 mérföldön nagyjából egyenletesen jött fel a Jadran III.
Jadran befutó a VR-enJadran befutó a VR-en

Egy versenyzőtárs (YvesVannes), akivel fej-fej mellett küzdöttünk az Egyenlítőtől az Azori szigetek magasságáig 25000 körül, jobban véve a nagyon változó szélviszonyokat 18640-re küzdötte fel magát. A befutóink előtt szívélyesen meggratuláltuk egymás eredményét, és megbeszéltük, hogy találkozunk a következő virtuális versenyben.

És még egy apróság, amely talán említést érdemel. A verseny nagy részén a Safran-Roxy-Aviva-Pindar négyes előtt haladt a hajóm. Az Egyenlítőnél még az Avivához mért előnyöm kb. 150 mérföld lehetett . Megtettünk azóta kb. 3000 mérföldet különböző utakon és fél nap eltéréssel ér be hajóm utánuk. Ez is azt mutathatja, hogy a játékmodell -egyszerűsége mellett- elég pontosan egybevág a valós világbeli hajók működési jellemzőivel.