Játék verseny (VR) végjáték

Frontok után, Biscayai előttFrontok után, Biscayai előttEgy hete írtam, hogy nehéz időszak jön a játék versenyben is.

Nos, mára mögöttünk az Azori szigetek és a változó szelek övezete. Eredmény: visszaesés. Nem jó stratégiát választottam. 3300 helyezéssel kerültem hátrébb.

Két ponton lehetett rossz a terv. Ezek a hajók gyorsak, de nem érdemes velük szoros meneteket húzni. Tudnak ezek 30 fokot is vitorlázni, csak ott már nagyon lassúak - ahhoz képest, hogy ugyanannál a szélsebességnél mire képesek 50-70 foknál. Emiatt az útvonalra koncentrálás kicsi és változó szélben, szél ellen cirkálva - nem fizetődött ki. Másrészt érdekes volt a szélrendszer: hajózó irányunkkal párhuzamosan haladt DNy-ról ÉK-nek, és azt vettem észre, hogy -van szerencse tényező?- a napi szélváltások után a jószeles terület elrohant fölöttem, és én ott maradtam a csendesülő részeken. Épp csak 50-80 mérföld hiányzott, hogy a friss szélben maradjon a hajó, de ez négy-ötször okozott lemaradást az elmúlt pár nap alatt. Ellenfelem, akivel fej-fej mellett haladtam az Egyenlítő óta, mostanra felment kb. 22000-ik helyre. Ő Ny-ra tért el az Azorok felé - jobban bejött neki.

Beleképzelve az igazi verseny pozícióváltásait: egy hete még Dee Caffari Aviva-ja előtt hajóztam úgy 80 mérfölddel. Most már az Aviva is lehagyott, úgy 200 mérföld előnye lehet. Részletek a mellékelt képen.