96n 19h A Roxy célbaért

"... hihetetlen a tömeg, hogy éjjel, itt vár ...""... hihetetlen a tömeg, hogy éjjel, itt vár ..."Forrás VG Roxy returns third across the finish on Valentine's morning News

A Roxy (UK) célbaért ma hajnali egy óra előtt. Ő a brit csapat első befutója ebben a versenyben. A dobogó harmadik foka körül szokatlan nagy nyüzsgés van a 6. VG-n. Marc Guillemot, aki tőkesúly nélkül, erősen csökkentett vitorlafelülettel és sebességgel hajózik a cél felé, nos tőle függ, hogy kinek jut a harmadik helyezés. Mindketten időcsökkentést kaptak a december elején történt Yann Eliés balesetéhez nyújtott segítségükért! Aztán itt van még Vincent Riou, aki -a végleges sorrendtől függetlenül- biztos tiszteletbeli harmadik hely tulajdonosa ... De hát ezek csak "apró" adalékok az összképhez, ha szabad így mondjuk.

Mindent összevetve, Sam Davies, aki vitorlázni tudása mellett kedvességével, elevenségével sokak rokonszenvét nyerte meg, ragyogó helyezést ér el élete első világkörüli versenyén. Ha dobogós lesz, a második hölgy és a harmadik brit lesz a Vendée Globe történetében, aki dobogóra áll.

Itt a befutóról készült video, aki csak teheti, nézze meg! Szép volt Sam! Köszönjük a nagyszerű regatta részvételt és várjuk a folytatást! További sok-sok sikert!