AC VS1: 2. napi eredmények

Ma délután folytatódott a verseny az 5-ös számú futammal, majd egy gyorsasági versennyel. Kicsit frissebb szelet kapott Cascais, a hajók láthatóan frissen száguldoztak a versenypályán.

Russell Coutts (ORACLE) megnyerte a pályaversenyt. Komoly küzdelemben, az utolsó cirkáló utolsó negyedében sikerült megfognia Dean Barkert (Team Emirates), aki végig vezetett a futamban. Dean-éknek peche volt: az első kör végén, amikor a szél felőli pályajelet kerülték, leejtés közben az egyik legény nem tudott megmaradni a fedélzeten. A felcsapó víz és az íven gyorsuló hajó széléről beesett a vízbe és egy rendezőségi motoros vette fedélzetére. A Team Emirates az utolsó kört így négy személlyel tette meg. A krónikás számára kérdéses, hogy ezért kap-e a hajó büntetőpontot vagy az ilyen "létszámcsökkentés" saját kockázatra beiktatható művelet? ...

Az összesítésben Dean Barker vezet, Russell Coutts feljött másodiknak:
http://www.americascup.com/en/Events/2011-2012-world-series/Cascais-Port...

A sebességpróba során is a Team Emirates volt a legjobb: 500 méteres távon 42+ km/h (23 csomó) átlagsebességet értek el.

Az internetes közvetítés egészen kiváló, páratlan élményt ad a vitorlás versenyzőknek. De külső érdeklődő is sokat tanulhat, ha türelmesen nézi és megpróbálja összképbe hozni a látottakat. Az angol konferálás megértése nélkül is tanulságos a közvetítés. Az egyes hajók fedélzetéről küldött bepillantások a manőverekről, a legénység együttműködéséről fantasztikus! Minden érdeklődőnek ajánlható!

Folytatás szerdán.